140-річчя від дня народження Олександра Олеся

05 грудня українці відзначають 140-річчя від дня народження митця та письменника Олександра Олеся.

Початок XX століття ознаменувався в українській літературі приходом нових письменницьких талантів. Сильний і оригінальний поетичний голос відразу ж дав себе відчути у віршах, підписаних ніжним і мрійним іменем – О. Олесь. Його творчість — визначне явище в українській літературі перших двох десятиріч XX ст. М. Грушевський писав про письменника: «Україна дістала поета-лірика, котрого виглядала від часів Шевченка!»

Із цієї нагоди у школі були проведені заходи. Учні переглянули документальний фільм «Олександр Олесь. Сторінки з життя», декламували вірші, розповідали про життєвий та творчий шлях талановитого земляка.

Учні 5-го класу взяли активну участь в обговоренні теми «Твори О.Олеся для дітей», де поділилися враженнями від прочитаного. Ці твори, зокрема в жанрі пейзажної лірики і віршованої казки, — мудрі, веселі й сумні, перейняті світлою ностальгією за нашим далеким дитинством і дитинством — часто також уже далеким — наших дітей. Автор оповідає то з теплою іронією, ніжною усмішкою, то стурбовано, ба навіть тривожно.

Проведені заходи залишили незабутній слід у дитячих серцях, додали гарного настрою, мали виховне значення.

/Files/images/5-g_laguta/oles/1.jpg

/Files/images/5-g_laguta/oles/2.jpg

/Files/images/5-g_laguta/oles/3.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 230

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.